A hagyomány a biztosítéka minden jónak

A hagyomány úgy teremtődik minden téren, hogy valami idővel beválik, amit egyszer-kétszer, többször csináltunk már. Vagy praktikusan válik be, vagy érzelmileg kötődünk majd hozzá, de a lényeg, hogy abból lesz a hagyomány, ami bizonyít párszor. És az válik hagyományteremtővé, ami “bejön” valamiért egyszer az embereknek. Vagy tényleg, egyszerűen csak súlya lesz a dolognak, ezért később már megkerülhetetlen, ott marad velünk, akár szeretnénk, akár nem.

Egy konzervatív szemléletet írok le bizonyára akkor, amikor arról próbálok beszámolni, hogy nekem az jött be, hogy csak komoly múlttal rendelkező helyekről vásárolok, veszek igénybe szolgáltatást is. Mert ezekben a helyekben bízom, és ezekben nem szoktam sosem csalódni. Minapi példa, hogy amikor pl. gipszkarton csavarok kellenek, előbb én utánaolvasok, ki is foglalkozik ezzel, és ki az, aki régebb óta. Régebb óta: kellően hosszú ideje, hogy bebizonyítsa, hogy neki ez már több, mint egyszerű árusítása valami olyasminek, amivel be lehet tömni gyorsan valami piaci rést. Ilyen például a Csavar Holding nevű hely (amit linkeltem épp az előbb), és ami amúgy a www.csavarholding.hu címen érhető el. És írnak itt bizonyos, 15 éve is már csavarok festésével foglalkozó előd-cégről. Szóval ők nem a semmiből jelentek meg, “tegnapelőtt” a piacon. Van, hogy még mindig nem lehet mindennek úgy utánanézni napjainkban sem, hogy legyen egy cégről kellő értékelés ezeken az ár-összehasonlítós helyeken mondjuk (egyszerűen csak azért, mert nem divatos termékeket árulnak adott esetben, és nem teremtődik meg széles körű trendje a választékuknak), de ilyenkor mindig keressük az adott weboldalon az említettekre vezető nyomokat. Akinek van múltja (a www.csavarholding.hu-nak van!), az meg fogja említeni, hogy ez a múlt mire terjed ki. Miért ne tenné? Hisz erre büszkének lehet lenni!

A trendet nem megképző dolgok alatt pedig tényleg csak azt értettem, hogy nem egy mindenkinek szóló, mindennapi árukör az adott kereskedőé – a csavar az nem coca-cola, de nem is fülhallgató, vagy ilyesmi. Van, aki még sohasem vásárolt csavarokat, mert nem az ő világa, és mindig ki tudta kerülni az ezekkel való találkozást…

De, még egy kicsit a tradícióról!… A Csavar Holding sem véletlenül büszke erre, mert annak ellenére vannak régóta jelen egy szegmensben, hogy ez bizony tényleg nem egy olyan terület (az általuk forgalmazott termékek köre), amire menő TV-szpotokat meg ilyesmiket lehetne építeni. Csavarok, munkaeszközök – nem látjuk azt a “menőséget”, “feelingességet”, amitől ez valami kirobbanó lehetne, de annál fontosabb ez ügyben a minőség! Ráadásul az is elmondható, hogy hatékonyság tekintetében a minőségelven alapuló eredményesség még nehezebben elérhető. A Csavar Holding a termékeik időtállóságával, és általános “beválásával” érdemelte ki, hogy sokan vásároljanak tőle, országos tekintetben.

Egy ilyen shopból országosan? Bizony! Dehát mindenhol van szinte “csavarbolt”, nem? Nagy eséllyel igen, de ilyen jó az kevés van! 2-től 5 munkanapig terjedő időintervallumban szállítanak, de késlekedni nem fognak semmiképp, ha csak rajtuk múlik. Sok dolgot érdemes innen egyszerre hozatni, és lehet is, mert a választék nagyon-nagyon szerteágazó. Az ezen való kiigazodásra vannak mindenféle termékkategóriák, amiket megtalálunk kiemelt, azonnal szem elé kerülő helyen a főoldalon, de ha valóban csak csavarok érdekelnek minket (mert a nevük győzött meg és tényleg ilyesmit kerestünk eleve), akkor van itt is a szortírozásra lehetőség: www.csavarholding.hu/70-csavarok. Erről a felsorolásról Gombóc Artúr jut az eszembe, ahogy sorolja a csokoládétípusokat a kerek csokoládétól a tömör csokoládén át a keserű csokoládéig. Itt is, a csavarholding.hu-nál vannak betoncsavarok, metrikus csavarok, menetnyomó csavarok, gipszkarton csavarok, alapcsavarok, állványcsavarok, de nincs hely és idő mindent felsorolni. Már csak azért sem, mert ezek csak a főkategóriák eleve, még bele sem mentem, hogy ezeken belül mennyi irányba ágazik szét aztán minden.

A főoldal is terel valamilyen irányba. Dacára, hogy a régiségükről és a tradícióikról beszéltem, azért a Csavar Holding is képes magát természetesen rögtön vonzóvá tenni, ha valamiért bizonytalanul keveredtünk oda. Például a weboldal dizájnolásával. Nos, ez is egy mércéje manapság annak, hogy egy cég tudja, mi fán terem a hatékony és minden modernitást, és ebbéli igényt kielégítő kereskedelem. Ezt el kell ismerni. Enélkül is kétkedhetünk valakiben/valakikben, ugyanakkor ennek megléte, megint lehet biztosíték… Főleg, ha olyan jól megvalósítják a weboldalukon való áruértékesítés módjait, és tűnnek emellett hitelesnek és haladónak – ahogy teszi ezt is a csavarholding.hu -, akkor abban is bízhatunk, hogy mindenre figyelnek majd a rendelésünk leadásának pillanata után mondjuk. Profi kapcsolattartás a futárszolgálattal, meg ilyesmik. Maga a weboldal, ha végignézzük a kattintható füleket az oldalsávon, vagy az oldal alján többnyire, már elárulja, hogy minden korszerű körülményhez tudott a Csavar Holding is alkalmazkodni. (Ezen webshopban még “fogyasztóbarát tájékoztatót” is kapunk, és felhasználó típus szerinti, többféle regisztrációs módokat)

De hiába nagyon büszkék a csavarkínálatukra, és ezen belül a saját, nagyon minőségi festett csavarjaikra, hiába tisztáztuk, hogy ők rendelkeznek egyszerre a megfelelő tradíciókkal és ugyanakkor nagyon korszerűek is abban, ahogy szervezik, bonyolítják a náluk történő vásárlást, nézzük át azért a teljes kínálatot is… Mit tartott fontosnak még a csavarholding.hu, amikor a kínálatukat mind bővítették és bővítették, a csavarokon túl? A festett termékeken belül (ami az ABC-sorrendet felrúgva a lista tetejére került, mert tényleg ebben talán a legjobbak), vannak olyan alkategóriák, mint a festett kalotte, festett hóvágó, és a festett szegecsek is (a festett csavarok mellett, természetesen). Ha olyan mennyiségi igényeink vannak, ami miatt a webshopban a kosárba rakható mennyiség nem megfelelő nekünk, akkor külön egyeztethetünk erről az ügyfélszolgálatukkal. Mindenre gondoltak. Van raklapos rendelés is, szóval az elvárásainkhoz hajlítják a világot. Következő kategóriák (és innentől tényleg érvényes az ABC-sorrend) az anyák és az alátétek. Szakítószilárdság szerint, illetve az alátéteknél típus és forma szerint tovább listázva.

Ezeket követik a bilincsek… A csavarokról már ejtettem szót, szóval lépnék is rögvest tovább a dübelekre és a tiplikre. Ez a kettő egy kategória, na de ezen belül is aztán van minden: fémdübelek, beütő ékek és ilyesmik. Egészen a műanyag tipliig. Sorban következnek aztán a faösszekötők és a fúrószárak. Itt el sem kezdeném, milyen alkategóriák jönnek ezeken belül. Mert megint csak azt mondom: rengeteg van. Aki ezekért jött, válogathat bőven. A további sorrend a nagy kategóriáknál: gipszkarton függesztők, kötéstechnika tárgykörébe tartozó dolgok, a drótkötéltől a láncokig és a műanyag kötélig. Jön aztán a menetes szál kategória, és a menetes szerszámok. Majd a rögzítő szalagok, patentzárak, szegecsek, mindenféle munkaszerszámok, az utolsó pedig az Sz-betűnél a “szigetelés rögzítés”. Vannak még továbbá vésőik, van egy olyan nagykategória, mint a “vágás és csiszolástechnika”, az legutolsó pedig a “védőfelszerelések”.

Magyarország, hazánk kultúrája szerencsére nem fiatal kultúrkör. Itt sok mindennek van komoly beágyazottsága, és ez érvényesül a kereskedelemben is. Kereshetjük ezeket a valamiféle komoly, jegyzett tapasztalattal bíró helyeket, ha veszünk valamit, mert szerencsére vannak! Legyen szó gipszkarton csavarokról, vagy bármiről!