Falvédők műbőr és textil anyagból gyerekszobába, hálószobába – Kerma Design

A hétvégén Tatán jártam, ahol nemrég újították fel az Eszterházy kastélyt, ami az Öreg-tó partját díszíti. A meglévő helyiségeken túl a leginkább talán az nyűgözött le, hogy milyen különleges módon díszítették a szobákat és hogy milyen sok korabeli bútor megmaradt, amik szintén a kiállítás részét képezik és persze színesítik a tárlatot. A mai világ is sok mindent megtartott a hajdani díszítési módokból és dekorációs ötletekből, ami nem meglepő, hiszen az adott kor mindig az azt megelőzőekből inspirálódik. A különbség talán annyi, hogy milyen anyagokat használtak akkor és milyeneket most. Falvédők műbőr és textil anyagból gyerekszobába, hálószobába – Kerma Design oldalon nagyon sok ötletet lehet látni, aminek a forrása régmúlt időkben rejlik, azonban a kivitelezése már a modern lehetőségeket hordozza magában.

Falvédők műbőr és textil anyagból gyerekszobába, hálószobába - Kerma Design

A Kerma Design oldalán ugyanis csupa modern megoldást találhatunk. És itt most nem csak arra gondolok, ami a képen is van: hogy a használt mintázat és színek modernek, hanem arra is, hogy milyen anyagokkal és milyen eljárásokkal lehet óriási változásokat hozni akár egy egész ház, akár csak egyetlen szoba látképébe. Itt például ez a gyerekszoba egy abszolút hagyományos kinézetű, már-már semmitmondónak is nevezhető szoba lenne. De ekkor jött az ötlet, hogy miért is ne kerülhetne ide egy ilyen extravagáns műbőr falvédő és tessék, rögtön új színt vitt a szobába és teljesen felrázta ezt az egyébként átlagos helyiséget, miközben funkcionálisan megvédi a falat a koszolódástól.

Azt gondolhatnánk, hogy egy műbőr falvédő nem valami strapabíró megoldás egy ilyen nagy igénybevételnek kitett helyen, azonban ez téves információ. Ezek a megoldások hosszantartók és jól ellátják a funkciójukat, akkor is, ha egy ágy mögé kerülnek, de akkor is, ha csak szimplán a bejárathoz.

Falvédők műbőr és textil anyagból gyerekszobába, hálószobába – Kerma Design oldalán egyébként textilből is vannak hasonló megoldások, tehát akinek más igénye lenne az anyagot illetően, az is találhat magának megoldást. Egy ágy mögé felrakható műbőr fali panel például durván ötvenezer forint körül kapható meg a kerma.hu-n. Ha ugyanezt textilből szeretné valaki megkapni, akkor nagyjából ugyanezekkel az árakkal lehet számolni, tehát még érdemi különbség sincs a kettő között, csak annyi, hogy kinek melyik megoldás tetszik jobban.

Ami nekem a legjobban tetszik egy bézs árnyalatokkal játszó modern műbőr falvédő, ami 200×75 cm méretben kapható. Ennek az ára 64 560 Ft és 1-2 hét a szállítási idő hozzá. De lehet ennél kisebbet és nagyobbat is kérni, mindenféle színekben és mintázattal. Ha kisebb ágyhoz, kisebb gyereknek kellene a hátfal, vagy csak szimplán egy keskenyebb kivitel tetszene, akkor tudom ajánlani a 200×50 cm-es méretet, ami ennek megfelelően már 38 ezer forint körül megrendelhető.

Arra is van lehetőség, hogy a ház különböző részeiben hasonló elemeket tüntessünk fel újra és újra, hiszen megrendelhetjük az ágyak hátfalának ugyanazt a terméket, mint amit a bejárathoz egy előszobai hátfalnak, csak más méretben, vagy más színkombinációval. Ezért, ha valakinek van lehetősége, szerintem innen nagyon jól össze lehet válogatni a ház dekorációs elemeit úgy, hogy az egy visszatérő motívumot hordozzon magában. Ez szerintem nagyon jól tud mutatni. A kastélyban is ilyen motívumokat láttam, ami a korra jellemző módon újra meg újra feltűnt, csak mindig kicsit másképp. Nekem nagyon tetszik ez a hagyomány, így a kerma.hu segítségével szívesen megtartanám a saját otthonomban is. Falvédők műbőr és textil anyagból gyerekszobába, hálószobába – Kerma Design – nálam ők a tuti befutók.