Itt jársz a legjobban, ha vitorlázni szeretnél a Balatonon!

Az egyik kedvenc tantárgyam a történelem. Mindig is érdekeltek a régi események, a kultúra, meg tudjátok, igazából rabul ejtett az egész világ. Szóval nem is volt kérdés, hogy történelem szakos tanár szeretnék lenni. Nyár elején, amikor még a vizsgaidőszak (sajnos, nem sajnos) javában tombolt, épp az egyik tételemhez gyűjtöttem anyagot, amikor megláttam a következő hirdetés feliratot: Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO. Jó egyetemista módjára, engedtem a csábításnak és rákattintottam, hiszen akár mennyire is szeretem a történelmet, azért júniusra már nekem is csömöröm van belőle, és szívesebben tervezgetem a nyarat, mint a vizsgáimat.

Szóval rákattintottam, és a BalatonPro weboldalára kavarodtam. Ők egy olyan cég, akik elsősorban vitorlások bérbeadásával foglalkoznak, valamint egyben rendezvényszervezők is. Tehát nem csak „kicsike” 8-10 fős vitorlásaik vannak, hanem 50-10 főnél se jönnek zavarba, mert ha kell, előkapják a nagy hajókat is.

Ami a vitorlásokat illet, 7 darabot írnak ugyan a hirdetésben, de én a hajó flotta aloldalon 8-at láttam. Nem tudom, hogy mi lehet a különbség oka, de biztos az egyik nem elérhető, vagy nem is tudom. Szóval megnéztem a vitorlásokat, és azt lehet róluk elmondani, hogy átlagosan 6-10 fő fér el rajtuk, az alvóhelyeket tekintve pedig olyan 4-8 fő kaphat helyet. Ha jól láttam, az összesnél alapfelszereltség a WC, a hűtő és a tűzhely, a legtöbben van beépített bluetooth hangszóró is, meg LCD TV. Azért elég menő ez, bár nem is tudom ki az, aki a TV-t akarja bámulni, ha már a Balaton közepén ringatózhat.

A honlapjuk szerint a minimális bérlési idő az a 2 óra, ugyanis ennyi idő szükséges ahhoz, hogy valóban átérezze az ember az igazi vitorlás életérzést. De természetesen lehet bérelni akár 4-5 órára is, ha csak fürdőzni szeretnénk, de ha egy kisebb túrát szeretnénk lenyomni akkor akár lehet 8 óra is, vagy több nap is. Nyilván ez mind megbeszélés kérdése, én úgy vettem ki a leírásokból, hogy egy nagyon fiatalos és rugalmas csapatról beszélünk.

A fő kikötőjük az a siófoki Stefánia kikötő, alapesetben innen indul minden vitorlás, és program is, de vannak kikötőik az észak part mentén is így a beszállás ott is lehetséges. Jelesül Fonyódon, Alsóörsön és Balatonfüreden, van lehetőség az átvételre és az átadásra.

Amit a leginkább ajánlanak még a vitorlások esetében az a vitorlás csapatépítés, ahol gyakran rendeznek mini regatta versenyeket (nyilván, ha egyszerre több vitorlással vannak), vagy összekötik egy kis supozással. Mindkettő eléggé jó mókának hangzik, remélem egyszer én is ki tudom majd próbálni.

Egyébként a vitorlás bérbeadás, meg a csapatépítők szervezése mellett, vállalnak még születésnapokat, legény-, és lánybúcsúkat, lánykéréseket, céges partikat, vagy akár házassági évfordulókat is. Tulajdonképpen legyen szó bármiről, ők segítenek megvalósítani, és mindenben partnerek.

Tehát ne feledjétek: Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO!

Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO