Motoros kalandozások történelmi helyszíneken

Három éve van motoros jogosítványom, azóta rengeteg motoros rendezvényen részt vettem a haverjaimmal. Jártunk már külföldön, hegyeken, völgyeken és a tengerparthoz is lementünk párszor. Horvátország a kedvencem, ott akár hónapokig is el tudnék kempingezni.

Nemrég a következő programon agyaltunk. Valami teljesen újat szerettünk volna. Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, egy több napos történelmi motortúrát csinálunk Magyarország területén. Elmegyünk a nagy várakhoz, és a csaták helyszínére. Megnézzük a különböző hagyomány őrző múzeumokat, és kipróbáljuk azokat az eszközöket, amiket a történelem során használtak őseink.

Nagy volt az érdeklődés, de sajnos ezt a programot csak néhány emberrel lehetett megcsinálni, hiszen 100 jól megtermett motoros nem igazán fér el egy múzeumban. Szerveztünk magunk mellé egy történelemgurut is, aki mindenféle izgalmas dolgot mesélt az egyes helyszíneken.

Óriási buli volt, nekem a kedvenceim a lovas programok lettek. A ló a régi magyarok motorja volt, és virtuóz módon kezelték. Rengeteg kilométert raktunk a motorokba, és a kerekeket se kíméltük. Hazaérve úgy döntöttem lecserélem a kopott gumikat.

Mint mindig, most is a motoros berkekben jól ismert motortire webshop oldalát kezdtem böngészni. Olyan nagy a választék, mintha egy motoros mennyországban lennék. Az égvilágon minden típusú motorhoz kínálnak abroncsokat. Csak sport túra kategóriában 202 különböző termék közül válogathatnak a vevők. Vannak olyan finomságok is, mint például a salakmotor gumik. Ez egy igen speciális kategória, de náluk ez nem jelent akadályt. További érdekesség az utánfutó motorgumi. Ebben a kategóriában két különböző abroncs közül választhatunk.

Aki hajtja a vasat, az tudja, hogy a kerekeket fedő gumit elég gyakran kell cserélni a biztonságos közlekedés érdekében. Éppen ezért óriási pénzügyi könnyítést jelent, hogy vásárolhatunk páros akcióban is abroncsokat. Nyolc különböző kategóriában adják akciósan a szettet, ezzel jelentős összegeket spórolhat a motoros társadalom.

Nagy segítség a motorgumi kereső is, ami a főoldal tetején található. Itt meg kell adni a kerék adatait (szélesség, magasság, átmérő) és a webshop ezen paraméterek alapján dobja ki a találatokat. A precízebb keresés érdekében márkát és kategóriát is megadhatunk. Aki nagyon le van égve, akár azt is bepipálhatja, hogy használt gumikat dobjon neki az oldal, de nagy valószínűséggel nem fog ilyet találni a Motortire kínálatában. Az esetek többségében csak zsír új gumikat adnak és nagyon ritkán lehet csak használt cuccot vásárolni náluk.

Ha megvannak a kívánt abroncsok mehetnek a kosárba, ahol könnyedén állíthatjuk a mennyiséget, vagy akár törölhetjük is onnan azokat a darabokat, amelyek mégsem kellenek. A szállításnál két féle mód közül választhatunk. Az egyik a futárszolgálatos megoldás. Ebben az esetben 2000 Ft-ot kell fizetnünk csomagonként, és ha délig leadjuk a rendelést már meg is érkezhet a szállítmány a következő munkanapon 8 és 17 óra között. Személyes átvételnél el kell mennünk a Méta utca 13 alatt található műhelybe, ahol fel is rakják a gépre az új abroncsokat. Érdemes ezt az opciót választani, mert nagyon profi szakemberek dolgoznak ott, izgalmas megnézni a felszerelést és így nincs szállítási költség.

A motortire webshopot nem csak a kiváló motorgumik miatt érdemes felkeresni. Videókkal, képgallériával, hírekkel és aktív közösségi média jelenléttel is kedveskednek a vevőiknek. A videókon azt csodálhatjuk meg, milyen professzionálisan cserélnek le bármilyen gumit. A képgallériában egy mutatós modell lány pózol lenge öltözékben, még mutatósabb gumiabroncsok társaságában. A közösségi oldalon izgalmas szerelős képeken nézhetjük hogyan dolgoznak a srácok. A hírek rovatban pedig az új gumikról olvashatunk szépen megfogalmazott cikkeket.