Legyen saját, plazmavágóval készült tankod!

“A történelem unalmas!” Hangzott el 12 éves énem szájából az ominózus mondat, és a tankönyv süvítve az ágy alá repült. Mindez egy gyönyörű májusi napon történt, mikor kínok között görnyedtem a tanulandó felet, és már a sokadik sikertelen próbálkozást tettem 10 különböző csata kezdeti évszámának megjegyzésére.

Én nem olvasni akartam a háborúkról, hanem átélni őket. El akartam játszani, hogy katona vagyok, tankot vezetek, lövök az ágyúval és vállvetve harcolok a bajtársaimmal. A tanárom nem hatották meg nagyratörő terveim, és maradtunk a hagyományos történelemtanulásnál. Tábla, tankönyv, füzet.

Nem rég, egy pincetakarítás során előkerült a jó öreg, megvisel, fél életét ágy alatt töltő történelemkönyvem, és nosztalgiázás céljából olvasgatni kezdtem. Éppen egy tankcsatáról volt szó, mikor eszembe jutott a hatalmas ötlet: a történelem során használt járműveket fogok gyártani kicsinyített változatban. Olyanok lesznek, mint a kis elektromos játékautók, és motorok, csak igazi, minőségi fém kivitelben.

Izgalomtól túlfűtve felhívtam egy mérnök haverom, és megkérdeztem, hogyan lehetne ezt az ötletet kivitelezni. Azt mondta, a legfontosabb a különböző alkatrészek kiszabása. Erre tökéletes megoldás lehet a plazmavágás.

Elkezdtem Googleban keresgélni a témával kapcsolatos információkat, és hamar rátaláltam a https://acelpartner.hu/plazmavagas oldalára. A vállalat különböző acélokat – például szénacél, vagy egyéb erősen ötvözött acél – vág csúcstechnológiás plazmavágó eszközökkel. Nem számít, hogy az ügyfél valami óriási szerkezetet akar kiszabatni, vagy csak apróbb alkatrészeket, mert az Acélpartner 1 mm és 60 mm között bármilyen vastagságú fémmel szakszerűen elvégzi a munkát. Emellett akár 3 méter széles, és 12 méter hosszú fémlapokat is könnyűszerrel megmunkálnak. Ez nagyon előnyős tömeggyártás során.

Folyamatos, és gyors ütemű fejlődésüket jól mutatja, hogy 2021-ben például olyan eszközt üzemeltek be, ami belső kivágások létrehozásához alkalmas. Van olyan szolgáltatásuk, amely egyedülálló az egész országban, ez nem más, mint a szkenneléssel pozícionált, plazmavágással és CNC technológiával végzett utólagos gyökölés. Magyarul két fém felkészítése arra, hogy nagyon erősen összehegeszthetők legyenek.

A szolgáltatások széles köre, és a professzionálisan felépített weboldal egyből megnyert, ezért átküldtem a linket a mérnök haveromnak, hogy mi a véleménye. Mosolygós fejekkel visszaírta, hogy megtaláltam a legtutibb fémfeldolgozó vállalkozást, és hogy mérnöki, valamint hegesztő körökben nagyon jól ismerik az Acélpartnert.

Egyre jobban nőtt a kíváncsiságom, ezért megnéztem a közösségi médiában közzétett képeiket és videóikat. Ezeken az látható ahogy gondos szakemberek csúcstechnológiás felszerelésekkel mindenféle bonyolult formákat alkotnak és vágnak. A kedvencem az volt, ahol egy bajszos vágó mester felügyeli az eszközt, ami olyan könnyedén vágja a több tonnás, tégla vastagságú tömör vasdarabot, mint a forró kés a vajat.

A weboldal nemcsak a szolgáltatások széles körét kínálja, hanem segít a magamfajta vállalkozóknak is, akik a fémfeldolgozással kapcsolatban még nem jártasak, de szeretnének olyan üzletet indítani, ami ezen a területen üzemel. Az egyik menüpontban például részletesen elmesélik hogyan működnek az adott technológiák, mit kell tudni a különböző acélokról és lapostermékekről.

Cégismertetőjükből megtudtam, hogy 2 napon belül adnak ajánlatot, a gyártást pedig 1-2 hét alatt elvégzik. Évente több ezer tonna fémet dolgoznak fel, a biztonságos és minőségi munkát pedig különböző ISO szabványok betartásával biztosítják.

Ilyen mély utánajárást követően biztosra eldöntöttem, hogy a játék katonai gépjárműveket gyártó vállalkozásom az Acélpartnerrel együttműködve fogom elindítani. Én és mérnök ismerőseim pedig mindenkinek, aki fémet akar vágatni, azt javasoljuk, hogy keresse fel a https://acelpartner.hu/plazmavagas weblapot!