A kutyabolha hatékony ellensége az 50 százalék com-ról érkezett

Már az ősember is helyet adott a kutyának otthonában, aki viszonzásképpen segítette őt kiváló ösztönével és érzékeivel a vadászatok alatt a vadak felkutatásában, üldözésében, elejtésében. Ennek során szelídült az első vadkutya háziállattá az ember mellett. Az egyiptomiak is bizonyítottan nagy kutyarajongók voltak, a perzsa kultúrában pedig a kutyák a bátorságot, a leleményességet és a jóságot testesítették meg. Később, a középkorban már nem az élelemszerzés célja állt a kutyákkal történő vadászat középpontjában, hanem izgalmas kedvteléssé, sporttá alakult. A középkori Magyarországon két módozatban is folytattak kutyafalkás vadászatot: lovon és gyalogosan. Mindkettőhöz használták a hagyományőrzés sikerének köszönhetően a mai napig fennmaradt magyar hajtókutyát, az erdélyi kopót. Már a XIV. században Bécsben íródott Képes Krónika egyik miniatúráján – mely a Magyarok az Őshazában címet viseli – egy erdélyi kopókkal segített medvevadászatot láthatunk.

Számomra mindig rokonszenveseknek tűntek az összetett feladatokat önállóan elvégző vadászkutyák, különösen is a kopók, de közülük mégsem az ősmagyar erdélyi, hanem az angolszász tenyésztésű beagle került közel a szívemhez. Így első saját kutyám is e fajtából került ki nemrég. Igen ám, de amíg a középkori vadászokat – főleg lóhátról – nemigen zavarták a nagy kutyafalka tagjaiban feltehetően hemzsegő bolhák, én igencsak megrökönyödtem, amikor újdonsült kedvencemből kipattogtak a kis fekete élősködők, egyenesen a parkettámra.

Gyorsan és hatékonyan kellett lépnem, ráadásul ez a kutyafajta igen érzékeny bőrű, tehát nem jöhettek szóba az irritáló agresszív szerek. És itt került a képbe a nagyszerű és praktikus termékeket forgalmazó 50 százalék com, ahol rátaláltam az elektromos tetű- és bolhairtó fésűre. Örömmel tájékozódtam a rövid, mindössze maximum 72 órás vállalt házhoz szállítási határidőről. Hamar kapcsolatba tudtam lépni a telefonos ügyfélszolgálat egy munkatársával is, aki készségesen a segítségemre sietett. A webshopban közzétett, eredetileg is eléggé részletes termékleíráson túl még a termék dobozában lévő használati útmutatót is elővette, és telefonon felolvasta a kedvemért. Ennek köszönhetően teljesen egyértelművé vált a termék működési elve, és ideális választásnak bizonyult érzékeny bőrű kis barátom élősködőmentesítésére.

Jó érzéssel töltött el, hogy ha a kézhez vételkor úgy döntök, még sincs szükségem a termékre, nem kevesebb mint 14 nap áll rendelkezésemre, hogy visszaküldjem. Ha pedig bármilyen hibát észlelnék rajta a garanciális időtartam alatt, biztosra vehetem, hogy a saját szerviz segítségével mihamarabb orvosolni fogják az esetleges problémát. Ráadásul az ígéretes termék beszerzése csak néhány ezer forinttal csökkentette a költségvetésemet, tehát ár-érték arány tekintetében kiválóan teljesített. Minden jel arra mutatott, hogy az 50 százalék com remek döntés lesz a bolhák száműzésére.

Amikor a megrendelés folyamatát gördülékenyen végigzongoráztam, igazán kellemes meglepetésként ért, hogy igen egyszerű és könnyen érthető módon alakították ki a webes felületet. Ódzkodom a folytonos regisztrációktól a különböző webes vásárlásaim során, így üdítően hatott, hogy erre itt nincs szükség. A megrendelést enélkül is meg lehetett tenni, ráadásul nem fenyegettek semmiféle hátránnyal sem, amivel így szembesülhetnék. Hiszen pusztán az email cím és a telefonszám ismeretében minden szükséges információt el tudtak juttatni hozzám, ami a megrendelésemmel kapcsolatos. Ma már igen elterjedt az online fizetési lehetőség, de azért mégsem magától értetődő. Ezért minden alkalommal, így az 50 százalék com-on is hálás szívvel veszem igénybe ezt a kifejezetten kényelmes és biztonságos platformot.

Hála az égnek, a termék késedelem nélkül meg is érkezett, és addigra a segítőkész ügyfélszolgálatnak köszönhetően már az említett előzetes tájékozódáson is túl voltam. Így azonnal használatba tudtam venni a kiváló készüléket, és a kiskutyámat hamar meg tudtam szabadítani bosszantó lakótársaitól, magamat pedig a velük kapcsolatos aggodalmaktól. Mindössze egy jó alapos simogatásnak álcázott végigfésülésre volt szükség a vadiúj eszközzel. A cseppnyi beagle kölyök kifejezetten élvezte is a kezelést. Szemmel láthatóan kellemetlenség helyett csupa kényeztető élvezetet okozott csak neki a procedúra. A készülék első használatának befejeztével elégedetten dőltem hátra, és rögtön arra gondoltam, hogy nem véletlenül érdemelte ki ez a webshop a „Megbízható Bolt” megtisztelő címet az Árukeresőn, hiszen tökéletesen rászolgáltak a vásárlók bizalmára. Bízom benne, hogy a fennakadás nélkül, tempósan folytatott egyeztetés és megrendelés, valamint a villámgyors kiszállítás után a termék minősége is ezt a megbízhatóságot fogja tükrözni, és még jó sok ideig hasznára válik a kutyámnak.