Az egészségmegőrzés is lehetne hagyomány

Te hogy állsz a hagyományokkal? Tudom, ez egy rendkívül megosztó téma: míg valakinek az élete részét képezi a különféle hagyományok és szokások követése, addig az emberek egy másik táborának ugyanez egy idegen, felesleges dolog.

Én személy szerint az előbbi tábort erősítem, ugyanis az a közeg, ahol felnőttem, erősen hagyománykövető életet él. Én, a saját szemszögemből látom ennek az előnyeit, ugyanis sok ilyen szokásnak remek közösségformáló ereje van, erősíti az összetartozás érzését, lehetőséget ad a kapcsolódásra, továbbá ad egyfajta ütemet is az évnek.
A fentebbiekből adódóan én mindenféle hagyományt támogatok, legyenek azok valláshoz, kultúrához, családhoz vagy lokális közösséghez kötődőek.

Az egyetlen szívfájdalmam a hazánkban fellelhető kultúrával és hagyományokkal kapcsolatban, hogy szinte semmilyen módon nem kötődnek az egészséghez. A magyar hagyományok (véleményem szerint) nem igazán tartalmaznak egészséges motívumokat, továbbá a szűréseken való részvétel, mozgás, egészséges étkezés sem tartozik a kifejezetten divatos, támogatott magatartásformák közé. Míg egyes kultúrákban ezek alapvetőek és szinte az a kirívó, ha valaki nem csinálja az előbb említett dolgokat, nálunk arra néznek furcsán, aki nagy hangsúlyt fektet önmaga egészségére.

Ezek miatt kissé kellemetlenül éreztem magam, amikor először írtam be a keresőbe, hogy “gyógytorna újpest”. Bár szerintem egyáltalán nem ciki gyógytornászhoz járni, már előre hallottam a családom kételkedő megjegyzéseit. Szerencsére ez a kis kellemetlenség engem nem akadályozott meg abban, hogy jelentkezzek: az egészségem fontosabb, minthogy a családom kedvére tegyek.

A keresésemre egyébként a számos oldalt kidobott a Google, de mégis a therapy4u.hu oldal tetszett a legjobban.
Ez egy jól felépített, szakmailag hitelesnek tűnő weblap volt, ami gyorsan elnyerte a bizalmam a rajta fellelhető információknak köszönhetően.
Nagyon sok cikkük van (sőt, még egy e-book is letölthető), szinte mindet elolvastam. Ezek az olvasmányok érhető stílusban íródtak, az egyszerű, egészségügyi háttérrel nem rendelkező emberek is könnyen megértik, ami szerintem remek dolog. Utálom, amikor szakmai kifejezésekkel dobálózva próbál valaki tekintélyt szerezni magának, ugyanis szerintem egy gyógyító szakmában dolgozó személy számára fontosabb feladat a hatékony informálás, mint az egó növelése.

Az olvasottak hatására hamar eljutottam odáig, hogy időpontot kérjek. Ebben is segített a weblap, ugyanis itt megtaláltam minden fontos infót a Therapy4U-nál dolgozó gyógytornászokról. Ez sokat segített abban, hogy a leginkább hozzám illő szakembert válasszam. Szerintem a szimpátia kulcsfontosságú egy ilyen hosszútávú munka során, hiszen nem hiszem, hogy ki lehetne bárkit is gyógyítani egy gerincprobléma okozta hátfájásból úgy, hogyha gyomorideggel megy minden egyes kezelésre.

Mivel nekem bevált a Therapy4U gyógytornászai által összeállított kezelési terv, bátran merem őket ajánlani bárkinek, aki szeretne valamilyen mozgásszervi problémától megszabadulni. A palettájuk nagyon széles, a porckorongsérven át egészen a sportsérülések utáni rehabilitációs programokig mindenben tudnak segíteni. Ki merem jelenteni, hogy náluk érhető el a legjobb gyógytorna Újpest környékén.

gyógytorna újpest

Tudom, hogy nálunk nem annyira divat (még) az egészséges életmód, én mindenképpen bátorítalak rá, hogy ismerkedj meg az említett terápiás központ munkatársaival, hogyha fájdalmaid vannak! Ezen problémák okai sokszor kezelhetők, így egy személyre szabott és következetes munkával hosszú időre elbúcsúzhatsz a fájós pillanatoktól. Náluk nem kell aggódnod amiatt, hogy feszengeni, szorongani fogsz, ugyanis kedvességük biztosan hamar eloszlat majd benned minden félelmet. Ha ez a pont megvan, utána a következő löketet az fogja adni, amikor elkezded érezni magadon a változást: felszabadító, amikor először ráeszmélsz, hogy végre eltelt egy nap fájdalmak nélkül, vagy, hogy éppen valami olyan mozdulatot hajtottál végre, ami néhány hónapja vagy hete még nem ment.
Adj egy esélyt magadnak, és nézz szét a Therapy4U-nál!