Energetikai tanúsítás a Munkácsy-ban

A mi városrészünkben minden utcának története van, nálunk nincsen Diófa, meg Cinege, meg Árnyékos utca, az összes utcánk nagy magyar történelmi személyekről, művészekről lett elnevezve. A főutat Vécsey kíséri, míg vele átellenben található, Kossuth, Petőfi, nomeg Babits is. A mi utcánk a Munkácsy, ebből az utcából szerettünk volna elköltözni a Wesselényi-be. A házunk eladásához szükség volt energetikai tanúsítványra.

Az energetikai tanúsítvány készítés akármikor elkezdhető, mert 10 évig érvényes egy ingatlanra, de mivel mi nem voltunk eléggé tájékozottak, így természetesen sikerült az utolsó pillanatra hagynunk a dolgot. A vevőnk már az ügyvédhez foglalt időpontot, amikor kiderült, hogy ezt az okmányt még ki kell váltanunk. Gyorsan rákerestünk a neten és találtunk egy olyan céget, akik 24 órán belül vállalják az energetikai tanúsítvány elkészítését az ország egész területén. Fel is vettük velük rögtön a kapcsolatot, egyeztettünk még aznapra időpontot a helyszíni szemlére, a Munkácsy utcába.

A felmérést végző szakember az e-tanusitas.eu-tól végtelenül profi és alapos volt, a 115 nm-es házunkkal 40 perc alatt végzett. Elmondta, hogy ő most továbbítja az adatokat a központba, ahol az irodai munkatársak elvégzik a szükséges számításokat és elvégzik a ház besorolását, kiállítják az okmányt. Az elkészülésről e-mailben fogok majd értesítést kapni és ott adják meg az utalás adatait is. Az e-mail meg is érkezett másnap reggel, azonnali utalással az energetikai tanúsítás díja (19.990 Ft) meg is érkezett a céghez és perceken belül meg is kaptam elektronikusan a tanúsítvány számát. A ház besorolása DD lett, a HET számot pedig az ügyvéd használta fel az adásvételi szerződést megírásához, így sikeresen eladtuk a házat.