Történelmi kiállítás helyett klíma vásárlással töltöttük az időnket

A férjemmel mind a ketten imádjuk a történelmet, mindenféle furcsa és néha elborzasztó részletével együtt is. Ezekből tud igazán tanulni az ember, főleg ha olvas a sorok között, és nem csak fekete-fehéren látja a dolgokat a múlton keresztül. Így, hogy minél többet, és minél több szempontból megtudhassunk, gyakran eljárunk történelem kiállításokra. Persze, mivel nem a fővárosban lakunk nincs erre annyi lehetőségünk. A vírus miatt pedig pláne elment a kedvünk, már ha egyáltalán lehetőségünk lett volna, hogy kiállításra járkáljunk. Ez alatt a közel egy év alatt, mivel mind a ketten home-office-ra lettünk kényszerítve teljesen átmentünk remetébe. Persze vásárolni elmegyünk, mert azért enni mégiscsak kell, de nagyjából ennyi. Mikor ezt felhoztam Daninak, ő is mondta, hogy tényleg, és nem ártana egy estére mondjuk áthívni a barátokat. Nyolcra mindenki haza érne, de azért mégse lennénk annyira elzárva a mindenhonnan is.

Úgyhogy gyorsan írtam pár ismerősünknek, ki ér rá, és szerencsére páran el is tudtak jönni. Épp valami beszélgetés kellős közepén voltunk, mikor Szilvi megjegyezte, hogy lehet, hogy nyárra majd el kell egy klíma a lakásunkba. Mivel déli fekvésű az ablakaink többsége, ezért már mi is gondolkoztunk rajta, hogy legalább a legnagyobb helyiségünkbe, ami a nappali, nem ártana beszerelni egyet, de valahogy mindig elodázódott a dolog. Mindig volt valami fontosabb, amit meg kellett oldani a lakás körül. Miután elmentek a vendégek, elkezdtem bepakolni a mosogatóba a koszos poharakat, és Dani felhozta, hogy tényleg jó lenne már klíma után nézni. Főleg, ha még a nyáron is be leszünk zárva. Ugyan mind a ketten tudtuk, hogy az oltások miatt erre most már viszonylag kicsi az esély, azért jobbnak tartottuk elővigyázatosnak lenni.

Hogy is ment ez az egész?

Szóval elkezdtünk klímát nézegetni a neten. Szerencsére viszonylag hamar sikerült rátalálnunk egy nagyon jó oldalra. Főleg azért is gondoltuk így, mert a forgalmazók Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékben nem csak szállítanak terméket, de ha az ügyfélnek igényye van rá, be is szerelik azt. Ha valakit esetleg érdekel, itt és valószínűleg a poszt alján lesz link, ahol utána nézhettek: https://shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37 Szerintem mindenképp érdemes, na de mindjárt mondom is a mi tapasztalatainkat.

Mi először a klímát választottuk ki, amiből rengeteg féle márkából van nekik a felhozatalban. Az LG-től a Midea-n keresztül a Toshibáig, aki ezekből nem tud választani annak nagyon pontos elképzelései lehetnek, arról milyen klímát is szeretne. Nem csak márka, hanem elhelyezés szerint is el vannak különítve a termékek, így aki nem az alapján szeretne választani, ami teljesen megérthető, annak se kell kétségbeesnie. Csak úgy kíváncsiságból megnéztem az árakat az árukeresőn is, és nem hogy a klimaglobal nem drágább, de egyes termékek még olcsóbbak is, mint az ott megjelölt forgalmazóknál.

Mi végül egy LG Deulex oldalfali klímát vásároltunk meg, és úgy döntöttünk, hogy a beszerelési opciójukat is kihasználjuk. Mivel mi Komárom-Esztergom megéhez tartozunk, ezért nem kellett sokat gondolkodnunk a dolgon. Sajnos az ismeretségi körünkben nem tudtunk senkit, aki ezzel foglalkozna, vagy tudna ajánlani valakit, így egyszerűnek és nagyszerűnek tűnt ez a választás.

httpsshop.klimaglobal.huklima_szereles_37

Az oldalon részletesen leírják, mire lehet számítani, ha azt szeretnénk, hogy ők szereljék be a klímát, amit nagyon értékeltem. Plusz jó pont volt, hogy akkor is felkérhettük volna őket klíma szerelésre, ha nem tőlük rendeltük volna a készüléket magát.

Szóval maga az árajánlat kérés olyan öt munkanapot vett igénybe, amit én személy szerint nem bántam, és az ár amit kértek sem volt olyan eget rengető, hogy ne tudtuk volna megfizetni, így továbbra is maradtunk a döntésünk mellett, hogy őket szeretnénk megbízni a beszereléssel.

Maga a művelet 4-5 órát vett igénybe ahogy mondták, és kissé meg voltam ijedve, hogy mekkora rumlit fognak csinálni, illetve, hogy a szomszédok mit szólnak majd a nagy hangoskodáshoz. Ez utóbbit próbáltam némileg korrigálni azzal, hogy előre szóltam nekik, hogy mire számítsanak. Ezen kívül sajnos nem sokat tudtam tenni az ügy érdekében. Az előbbire pedig legalább a bútorokra vettünk ilyen takaró fóliát, amit a festésnél is fel szoktak rakni. Arra külön kitértek ugyan az oldalon, hogy takarítanak maguk után, így nem is vártam, hogy nagy rendetlenséget csinálnának, de azt se akartam, hogy kétszer annyi dolguk legyen mint amennyinek kellene.

Mindent összevetve, nagyon szépen, alaposan és viszonylag gyorsan dolgoztak, úgyhogy se nekem se Daninak nem volt különösebb problémánk se a klímával magával, se a munkával, amit végeztek így bátran tudjuk ajánlani bárkinek a https://shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37-t.