Hagyományőrzés a mindennapokban, új hagyományok a kertben

A családunk számára nagyon fontosak a hagyományok. Szerencsére olyan környezetben élünk, ahol az örökségeink őrzése, átadása nem ütközik nagy akadályokba. Piciny, ámde annál kedvesebb falunk Magyarország egyik legszebb vidékén terül el, csodálatos, nyugodt környezetben – itt élünk mi szüleimmel és két testvéremmel. Nagyszüleim háza tőlünk három háznyival arrébb található – hála az égnek, kiváló egészségnek örvendenek 70 felett is, így gyakran teszünk sétákat kis településünkön, vagy éppen a szomszéd faluba tekerünk át biciklivel nagynénémékhez.

Soha nem vágynék nagyvárosi életre, elképzelni sem tudom, hogy itt hagyjam ezt a csodás, mesebeli környéket. Nagyszüleim gyakran mesélnek nekünk, unokáknak a falu történelméről, fennmaradt, legendás sztorikról, eseményekről, én pedig ebben a szellemben, ilyen környezetben szeretném majd felnevelni a gyermekeimet.

Imádom, hogy kertes házban élhetek, büszkeségem a kiskertünk, ahol a nagyszüleim is besegítenek. A múltkor megszületett a fejemben a gondolat, hogy a begóniák körül milyen jól mutatna a műanyag kerti szegély egy szép kis körívet alkotva. Szerencsémre találtam egy szuper webshopot, akik a műanyag kerti szegély mellett számos, a kertgondozáshoz kapcsolódó egyéb terméket szállítanak ki rendelés alapján. Nagyon megörültem, hogy a Gazdabolt.hu-n az ország minden szegletéből hozzá lehet jutni ilyen sokféle termékhez, gyors kiszállítással, baráti árakon.

Egyébként fizikai boltjuk is van, mindkettő Szigetszentmiklóson, úgyhogy aki a közelben lakik, annak érdemes lehet személyesen is ellátogatnia hozzájuk. Minderről részletes információkat a weboldalukról szereztem – raktáráruház révén (ipari környezetben) még GPS koordinátákat is megadnak, hogy biztosan ne tévedjen el senki hozzájuk menet.

A weboldal modern és jól felépített, logikailag elkülönülő termékkategóriákat vonultat fel. Ami számomra a legmeglepőbb volt, hogy szakkönyveket és szolgáltatásokat is találhatunk náluk. Szakkönyveket tekintve a lehető legszélesebb skálán mozognak a témák, amelyek mégis valamelyest mind kapcsolódnak a gazdasághoz, állattartáshoz (főként mezőgazdaság-agrárgazdaság témakörben): méhészettel, gombákkal, kutyakozmetikával, juhászattal, klímaváltozással, komposztálással kapcsolatos olvasmányokat szerezhetünk be tőlük. A szolgáltatások között két opciót kínálnak, talajminta és vízminta vizsgálatot.

Az külön szimpatikus volt számomra, hogy egy Akciók menüpont található az oldalon, így én egyből itt kezdtem a nézelődést. A szűrő segítségével be tudtam állítani, hogy milyen gyártó termékei között szeretnék válogatni, mi a termék elérhetősége (1-4 nap vagy raktáron), illetve milyen márkákat szeretnék megtekinteni. Voltak olyan specifikus szűrők is, amik a növényvédőszerekre vonatkoztak.

A gyártók külön menüpontot kaptak, így aki nem termékkategória vagy akciók alapján kívánja felfedezni az online shop kínálatát, az ABC-rendbe sorolt gyártók nevére vagy logójára kattintva le tudja válogatni a termékeket. Én nem vagyok különösebben márkahű, szóval a műanyag kerti szegéllyel kapcsolatban a termékadatlapon található információkra és fotókra hagyatkoztam. Ajánlom a webshopot nektek is!