A régi hagyományos módszerek a tanulásban is hasznunkra lehetnek

Az oktatás már ősidők óta része az emberek életének. Hiszen már a paleolit korból is származnak olyan leletek, melyek arról tanúskodnak, hogy az ősemberek is igyekeztek tudással felvértezni a fiatalokat. Az idő előrehaladtával az oktatás színvonala folyton változott, javult. A történelem folyamán mind újabb és újabb felfedezések születtek, így vadi új tudományágak láttak napvilágot.

Manapság új, naprakész tudásanyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek az iskolában, de a hagyományőrző foglalkozásoknak hála a régi tantárgyakkal és taneszközökkel is megismerkedhetnek. A régi időkből származó palatábla és hatalmas irón például sokkal inkább megvalósította a finommotorika fejlesztését, mint a ma használatos apró, kézzel alig megfogható íróeszközök. Hiszen a gyermek képességeinek ellentmondva kényszerítik őt arra, hogy keskeny sorok közé ékelje a szinte alig látható betűket.

Hogy az írás ne legyen kényszeres és erőltetett, az iskolára való felkészülés és az iskolaelőkészítő feladatok gyakorlása nagyon fontos lenne. Hiszen ha nem alakulnak ki időben a megfelelő készségek, képességek, annak a későbbiekben issza meg a levét a gyermek az iskolában.

Tanulás játékosan!

Szerencsére a szilvia-logopedia.hu oldalról számos nagyszerű, feladatokkal teli könyvet rendelhetünk, melyek hatékonyan és játékosan valósítják meg az iskolára való felkészítést. A Látogatás a tudás birodalmába című kötetnek például minden oldala lektorált, így biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőséget képvisel. A könyv elkészítésében óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus és gyógypedagógus működött közre.

A szilvia-logopedia.hu oldalon fellelhető kötet diszlexia-prevenciós tulajdonsággal bír és azoknak a részképességeknek a fejlesztésére fókuszál, melyek elengedhetetlenek az iskolára való felkészülés során. Így 156, mókás oldalon keresztül vezeti be a gyerekeket a tanulásba. A feladatok könnyen követhetőek és a gyerekek tudásszintjének megfelelően alkalmazhatóak, így minden szülő bátran használhatja, forgathatja. A szilvia-logopedia.hu webshopon keresztül rendelhető kötetek alkalmazásához nem kell szakembernek lenni, egy átlagos szülő is könnyedén taníthatja általa a gyereket. Így az iskolára való felkészülés hatékonyan, az otthon kényelmében valósulhat meg.

Miket fejleszt a könyv?

A szilvia-logopedia.hu oldalról rendelhető könyvet emellett alkalmazzák fejlesztőpedagógusok is, hiszen igen kedvelt és hasznos kötet a pedagógusok és a kicsik körében is. És hogy milyen részterületeket fejleszt a könyv? Mindent, ami az iskolakezdéshez elengedhetetlen. Így gondoskodik a térbeli tájékozódás, a hallás, a vizuális készségek, az anyanyelvi ismeretek, a ritmusérzék, az általános ismeretek és a memória fejlesztéséről. Teszi mindezt úgy, hogy a gyermek közben lényegében észre sem veszi, hogy tanul.

A tudásbővítést célzó gyakorlatok a szilvia-logopedia.hu oldalról rendelhető könyvben ugyanis rendkívül szórakoztatóak, fokozatosan bővülnek és épülnek egymásra. Szerepet kap benne a dicséret és a jutalmazás is, folyamatos jó teljesítményre sarkallva ezzel a kicsiket.

Aki elvégzi a Látogatás a tudás birodalmába kötetben lévő feladatokat, szinte biztos, hogy óriási mosollyal ül majd be az iskolapadba. Hiszen a sikerélmény és a akadályok gyors legyőzése már garantált.

A régi időkben is gondot fordítottak a tanulásra, de ilyen hatékony és játékos tanulási módszerek biztos nem voltak a pedagógusok és a szülők tarsolyában, mint ma. Mégis érdemes azonban okulnunk a hagyományokból és megtartani néhány régi, jó szokást. Például azt, hogy hagyjuk a gyereket szabadon játszani, szaladni, fára mászni, piszkosnak lenni. Hiszen ezek is legalább annyira hozzájárulnak a koruknak megfelelő fejlődéshez, mint az iskolai előkészítő feladatok gyakorlása.