Történelem könyvek helyett karikás szemeket örököltem

A történelemből sok mindent meg lehet tudni, így érdemes tanulmányozni. Sok tudás és hagyomány száll apáról fiúra, de nem csak ezek. Ugyanígy öröklődnek például testi adottságok is: a magasság, hajszín, vagy akár a karikás szemek!

Bizony, sok fél oka lehet a szem alatti karikáknak. Ilyen az alváshiány, egyes betegségek, vagy akár a genetika. Vannak olyan emberek, akárcsak én, akinek már egész kicsi kora óta folyamatosan karikásak a szemei, akármit is csinál. Nem számít mennyit alszunk vagy hogy vitamindúsan táplálkozunk és rendszeresen sportolunk, a fránya karikák mindig ott maradnak.

Ennek a megoldására nemrég rákerestem az interneten, hogy milyen módszerek léteznek szem alatti karikákra és erre az oldalra bukkantam. Itt leírják, hogy még mielőtt valamilyen drasztikus és fájdalmas plasztikai műtéthez folyamodnánk, próbáljuk ki az egyszerűen megvalósítható házi praktikákat.

Talán az egyik legkönnyebb mód a hideg borogatás. Ez azt jelenti, hogy néhány jégkockát tekerjünk bele egy rongyba és ezt így helyezzük a szemünkre 20 percre. Másik lehetőség, amihez szintén ugyanennyi idő szükséges, az a teafilteres borogatás. Ehhez mindenképp fekete, vagy zöld teára van szükségünk, mert a bennük levő koffein és antioxidáns az, ami segíteni fog a bőrünket megszépíteni a helyi vérkeringés fokozásával. Azt fontos tudnunk, hogy kiáztatott és kihűtött filterre van szükség. Én például azt szoktam csinálni, hogy este lefekvés előtt készítek egy kanna zöld teát magamnak és a páromnak. Amikor kiázott a filter, kiveszem a kannából és beteszem a hűtőbe. Így reggel amint felébredek ihatom a teát, nem kell félálomban a főzéssel bajlódnom. És amíg elkortyolgatom az első bögrét szép lassan a reggeli zen állapotomban, addig a szememre teszem a hűtőből kivett filtereket. Így egyszerre ébredhetek fel kívül és belül és mire elindulok a munkába már nemcsak friss leszek, de még a tekintetem is gyönyörű!

Olyan napokon, amikor erre nincs időm, akkor marad a smink. Nem a legjobb módszer, de szükség esetén megteszi. A szemeim alá korrektort dobok fel, majd jöhet az alapozó és a púder. Ebben az esetben az a legfontosabb, hogy este semmiképp se felejtsem el jó alaposan lemosni.

Mostanában szerencsére ráleltem egy olyan megoldásra, amihez nem kell reggelente 20 perc sem a borogatásra, sem a hosszas sminkelésre. Próbáltam már korábban is szemkörnyék ápoló krémeket, de olyan igazi látványos hatásuk nem volt. Amit mostanában használok, az viszont szemmel láthatóan működik: InstanTENSE Plus emelő hatású szérum.

Ezt kifejezetten a szem alatti karikákra fejlesztették ki. Van is fent egy videó a fenti weboldalon, ahol egy stoppert is tesznek a videó mellé, érdemes megnézni. Ez egy 25 ml-es szérum, de ha minden nap használjuk, akkor is elég kb. 2 hónapig. Az ára ennek fényében nézve megéri, most 14 390 Ft, de egyébként majdnem 18 ezer forint szokott lenni. Online meg lehet rendelni és tudunk kártyával is fizetni. Általában már másnap ki is hozzák ingyen, ami elég kényelmes. Ha valamiért nem vagyunk otthon napközben, patikában is meg tudjuk vásárolni.

Nincs benne semmi rizikó, mert ha nem válna be, akkor 30 napig visszafizetik a termék árát. Rengeteg vásárlói vélemény is van ezen a honlapon és amiket eddig olvastam mind nagyon pozitív, így én ettől nem tartok. 4,6 csillagra értékelték az 5-ből 140 vélemény alapján. Az már szinte reprezentatív. Szóval én mindenkit csak biztatni tudok, akinek ilyen problémája van, mint nekem, hogy próbálja ki ezt a krémet és többé nem kell magyarázkodnia a karikák miatt.