Hungarikumok nagy korszaka

Nem vagyok egy konzervatív világnézetű ember alapból, de a hagyományőrzésnek azt a részét, ami például a nagyvilág szemében is nekünk, magyaroknak valami vonzó egyediséget kölcsönző dolgokat igyekszik szupportálni, azt mindig támogattam. Olyannyira, hogy örvendetesnek tartom, hogy a bejegyzett hungarikumok száma úgy megugrott egy ideje.

Budapest, az itteni gasztronómia és mondjuk a borkultúra olyan dolgokat eredményez összességében, amitől nem túlzás – én is gyakran látom – azt mondani, hogy eldobják az agyukat a hazánkba látogató külföldiek. Ezekre sok üzletág épül, és ebben kivételesen többet látok, mint az ügyes pénzkeresés mikéntjeit önmagukban. A szekhelycentrum.hu segítségével magunk is alapítottunk már a feleségemmel olyan, az idegenforgalmi ágazathoz kapcsolódó céget, aminek köszönhetően gyakran kerültünk kapcsolatba turistákkal, és ismertettük meg őket hazai eredetű dolgokkal, szokásokkal. Főleg a fővárosba érkezőkkel. Hogy autentikusabb legyen a dolog, ugyanezen, szekhelycentrum.hu által nyújtott szolgáltatási csomagon belül (pontosabban összekapcsolva az elsővel, amit igénybe vettünk) lett budapesti cégcímünk is, illetve itteni, helyi postaadminisztrációt is kaptunk.

A székhelyszolgáltatás feltételei náluk igencsak könnyen teljesíthetők, a szolgáltatás maga pedig rengeteg könnyűséget hoz – nekünk sincs szükségünk olyasfajta központi irodára, ahol az alkalmazottaink dolgoznak, mert nekik más a dolguk, a feladataik jellegéből adódóan -, és anno a cégalapításban is tőlük kértük az ügyvédi munka jó részének elvégzését. Pontosabban az ilyen dolgok megsegítését és meggyorsítását, amihez jól jöttek a székhelyszolgáltatás feltételeinek megismerése és kiaknázása is. Ők mindig mindenben segítőkészek voltak, kiváló kommunikációs metódust alkalmazva mindenkor, és komoly szakmai apparátussal a hátuk mögött dolgozva, ezért magamat a cégalapításból, bejegyeztetésből és ilyen dolgokból már nem kellett külön kiképeznem. Náluk megvan a napi rutin is az elmélyült hozzáértés mellett, és kielégítően elmagyarázzák a dolgokat, menet közben. Én mindig maradhattam az idegenforgalmi jellegű ismereteknél, amik mellett kevés kapacitásom jutott volna továbbiakra, sajnos. Így sem volt egyszerű eredetileg, alapvetően vidékközpontú dolgokat fővárosi szolgáltatásokba integrálni, de higgyétek el nekem: a legnagyobb vonzereje Budapestnek van. Ezért itteni székhely kell egy rakás dologhoz.

Tudják ez utóbbit nyilván azok is, akik mondjuk budai székhelyszolgáltatást kérnek a Székhelycentrumtól. Mert vonzó, mert kényelmes, és hátrányt nem, viszont rengeteg előnyt hoz. Ez nem csak egy sima cím, meg esetleg egy cégtábla, ami mögött nincs senki. Ők kiteszik a cégtáblát ugyan, de a helyszínen tartózkodik is, valóban személyzet, akik adminisztrálnak, sőt hatóságokat is tudnak szakszerűen is fogadni. Helyettünk. Mintha tényleg ott lenne a cégünk.

Náluk valóban a cégalapítástól indul továbbá a dolog (ide mindig visszatérek, mert ezt is kivételes lehetőségnek tartom), ha tényleg nincsenek ebben ismereteink, vagy akár még bátorságunk sem. Ők segítenek esetleg kft-t létrehozni, meglévő cégformát módosítani… Eztán pedig kérhetünk székhelyszolgáltatást is, a székhelyszolgáltatás feltételei teljesítését követően, ami pedig azt jelenti, hogy még könnyebb lesz manapság egy céget létrehozni a semmiből, a nulláról. Hogy belevághassunk az álmunkba. Ami alapulhat egy jó üzleti ötletre is, de tényleg egy szerelmes ideára akár, amivel mondjuk a hazánk kultúráját szolgáljuk, ismertetjük meg minél több emberrel a nagyvilágban, ami olyan küldetés, amiért érdemes ezeket a kivételes lehetőségeket megragadni! Áldjuk a sorsot, hogy ha valami ilyen dologba vágnánk, akkor ma már teljesíthetetlen, elborzasztó és szövevényes jogi dolgokba soha nem futunk. Nem kell még saját tulajdonú, vagy sok pénzért bérelt ingatlanunk sem legyen egy céghez. Mert ott a székhelyszolgáltatás! Munkára fel tehát! Bármikor kezdhetjük mostantól!