Az ipari forradalomban is haladtak a korral – vegyél te is biciklitartót!

Te szeretted a töriórákat az iskolában?

Ha engem kérdez erről valaki, akkor nem teszi jól, mert jó eséllyel nekiállok boldogan beszélni a saját iskolai élményeimről, no meg az egyetemi tanulmányaimról. Ebből talán már kitaláltad te magad is: én speciel imádtam a történelemóráimat, bár nyilván ez azért nagyban függött attól is, hogy éppen ki tanította és hogy milyen témánál tartottunk; de nem véletlenül tanultam később tovább épp történelmi irányon is. Minden népnek, nemzetnek megvan a saját történelme, amiből sokat lehet tanulni, vagyis lehetne – sajnos vagy sem, de szerintem a történelem gyakorta ismétli önmagát és mindenképpen érdemes lenne tisztában lennie mindenkinek azokkal a folyamatokkal, amelyek a történelmet leginkább befolyásoló döntéseihez, lépéseihez vezettek. Az is kérdés lehet persze, hogy hol és milyen formában lehetne informálódni a történelemről – természetesen az egyik leginkább kézenfekvő megoldás az iskolai történelemóra, amelyet nagyon sokan az anyag száraz, csupán tényszerű ledarálásával, majd később bemagolásával azonosítanak. Pedig számos más módszer is van arra, hogy hogyha nem is mindent, de nagyon sok dolgot interaktívan, akár önálló kutatással, feldolgozással tudjanak elsajátítani a tanulók, ami már rögtön sokkal érdekesebbé és hasznosabbá teheti az egészet, hiszen jóval közelebbi, személyesebb “kapcsolatba” kerülnek egy olyan tananyaggal, ami gyakorlatilag az ő életükre is befolyással volt és van a mai napig. Szerintem szuper ötlet, ha valaki rászánja az időt és mondjuk tanulói portfóliókat kér a diákjaitól, esetleg prezentációt – de a kettő természetesen nem zárja ki egymást.

Számomra annak idején az egyik legérdekesebb a töriórák során például az ipari forradalom, vagyis az ipari forradalmak voltak. Elképesztő, mennyi eszköz van, amit valamilyen formában a mai napig használunk, vagy legalábbis meghatározta a ma használatban lévő szerkentyűket! Tudtad például azt, hogy a biciklik dinamikusabb fejlődése is nagyjából az ipari forradalmak idejére esett, ekkor kezdték őket tényleg fejleszteni és váltak egyre népszerűbb közlekedési eszközzé? Na persze akkoriban még nagyban különböztek a maiaktól, több szempontból is… például jóval nagyobbak voltak, tehát a szállításuk sem lehetett egyszerű.

Nem úgy, mint ma! Merthogy napjainkban a biciklit szállítása szinte bárki számára könnyedén megoldható, főleg, ha autód is van hozzá (természetesen ez is az ipari forradalomhoz kötődik…) – hiszen kerékpár tároló autóra most már bárhol elérhető, de a legjobb az autofelszerelesek.hu! Hidd el, ha innen nézel kerékpár tárolót autóra, akkor egészen biztos, hogy nem fog téged csalódás érni. A fent is linkelt webáruház már jó pár éve áll a vevők szolgálatában, tehát, ha autóhoz való elemekről van szó, innen rendelve biztos lehetsz benne, hogy magas minőséget kapsz korrekt áron – ismerik a vevőiket és persze a vevői igényeket; hogy máshogy lehetne egy áruház hosszú életű, főleg manapság – az egyre növekvő konkurenciában -, ha nem lenne tényleg jó?

Rendes webshop lévén a megrendelésedet van lehetőséged személyesen átvenni, de akár ki is szállítják. Utóbbi esetén a különböző szállítási költségekről egyszerűen tudsz informálódni a weboldalon keresztül, hiszen mégsem mindegy, hogy mennyi is az az annyi – fontos, hogy vannak olyanok is az áruházban, amelyek valamilyen oknál fogva speciális kezelést igényelnek – például a nagy méretük miatt -, ezek rendelése esetén a szállításnál felárat kell fizetni. Viszont azt mindenképpen érdemes tudni, hogy az átvétel a budapesti átvevőpontjukon minden esetben ingyen és bérmentve igénybe vehető, így sok esetben érdemes lehet inkább ezzel a lehetőséggel élni, ha meg tudod oldani! Természetesen, ahogy az átvételi lehetőségekre, úgy a fizetésre is nagy figyelmet fordítottak – így hát fizethetsz online, bankkártya segítségével; vagy ha az valamiért szimpatikusabb, akkor az utánvétes fizetést is választhatod – utóbbi esetben viszont szintén kell számolnod némi plusz költségnél, ahogy szerintem szinte minden webshopnál.

Az autofelszerelesek.hu oldalról nem egy termékértékelő oldalon is olvashatsz, és szerencsére nem azért, mert negatív vélemények lennének róla – sőt! A magam részéről jó ideje vagyok visszatérő megrendelő – ahogy baráti körömből többen is -, egyszerűen azért, mert mindig maximálisan elégedett vagyok mind a szolgáltatásaikkal, mind a kapott termékekkel. Ez alól természetesen a kerékpár tároló autóra sem kivétel “régi motoros biciklisként” (jó, ez kicsit furcsán hangzik) természetesen már az én autómra is elkelt egy jó kerékpár tároló, amit nyilván tőlük szereztem be, sok mással egyetemben. A kerékpár tároló segítségével a kerékpár szállítása az autón végre teljesen problémamentessé válhat, hiszen a megfelelő, kompatibilis típus és egy megbízható márka kiválasztásával egy biztonságos opciót nyújt arra, hogy végre ne mással kelljen elvitetni szükség esetén a bicódat – már csak az a fontos, hogy a tároló megfelelően legyen felhelyezve és biztosan jól rögzítsd magát a kerékpárt.

Hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő kerékpár tárolót autóra, természetesen több féle típust is forgalmaznak – és ezt nem csupán a márkákra értem. A webshopban találhatsz kerékpártartót tetőre: értelemszerűen ezeket a típusokat a tetőre kell rögzíteni. Jól ismertek és jóformán bármilyen típusú autóval kompatibilisek, így mellé lőni velük nem nagyon lehet velük, bár sokan ódzkodnak tőlük és bizonyos szempontból nem véletlenül – elvégre a légellenállás már a bicikliket is érinti. Természetesen kerékpáronként zárhatóak ezek a tartók, ami akkor fontos, ha többet, akár 4-5 biciklit is szállítanál ilyen módon – merthogy akár ez is megoldható lehet!

Ha van autódon egy vonóhorog, akkor nem is kell gondolkoznod – az egyik legjobb választás talán éppen a vonóhorogra rögzíthető típus, legalábbis nekem személy szerint ezek a kedvenceim. Persze ehhez az is kell, hogy a vonóhorgot ne használd éppen másra, de ha ezt választod, akkor ez megkönnyíti az életedet, hiszen a bicikliket jóval könnyebb fel-le helyezni, nem kell magasra emelni – csupán arra kell figyelni, hogy a rendszámtáblád mindig megfelelően látszódjon. Hogy ez mindig rendben legyen, olyan típusok is léteznek, amelyeket elláttak már külön világítással is, így mindenképpen érdemes lehet ezt a fajtát is átgondolnod, mielőtt beleugrasz egy elhamarkodott döntésbe!

És végül, de nem utolsó sorban megvan a kettő közti átmenetet képviselő típus is – a csomagtartóra rögzíthető kerékpár tárolók csoportja. Ez akkor lehet szuper, hogyha tetszik a vonóhorgos megoldás, de autódon ilyen nincs – igazi kompromisszumos típus, nemdebár? Előnye, hogy itt sem kell borzasztóan magasra helyezned a kerékpárokat, így jóval könnyebb a szállításuk és pakolásuk egyaránt.

Persze vannak olyan elvetemültek is – például mint én -, akik szeretnék a lakókocsijukon vagy lakóautójukon is szállítani kétkerekűjüket; nekik sem kell kétségbe esni, mert az autofelszerelesek.hu erre is kínál megoldást! Számomra az egyik legjobb dolog volt, amikor rábukkantam a webshopjukra, nem véletlenül – ha autómhoz bármire szükségem van, amit én is meg tudok venni magamnak szerelői segítség nélkül – például kerékpár tárolóra autóra -, akkor biztos, hogy itt nézek körül először és rendelem meg azt, amit csak tudok!