Amikor vízben úszik a tilinkó…

Egy hagyományőrző klub vezetője vagyok. A célunk a 18-19. századi népies magyar viselet és a kapcsolódó szokások megőrzése. Minden héten egyszer klubnapot tartunk, ezen pedig a gyakorlatban is felelevenítjük őseink hagyományait. Elég komoly ruhatárral és eszközökkel rendelkezünk: néptáncos ruhák, kötények, tarsolyok, lócák, asztalok. És ősi zeneszerszámok: tilinkók, fűzfasípok, tárogatók és egy eredeti pásztorkürt is.

Éppen a soron következő szombati klubnapra készültem. Szokás szerint elsőként értem a helyiségünkbe, amikor nagyon kétségbeejtő látvány tárult elém. Mindenütt víz és víz. Amely lassan már a lócák lábáig ért. A pásztorkürt és az egyik tilinkó pedig a terem közepén úszkált. Nem vagyok egy ezermester típus, eszembe sem jutott önállóan intézkedni. Az egyik tagunk műszaki mérnök, tőle kértem gyorsan telefonon segítséget. Azt mondta, hogy azonnal zárjam el a vízóránál lévő főcsapot és hívjam ki a TopVízGázFűtésszerelő.hu szakembereit. Természetesen megadta a telefonszámukat is. Jeleztem a tagtárs felé, hogy a klub anyagi lehetőségei nagyon korlátozottak, nem tudunk sokat fizetni a javításért. A válasza az volt, hogy a vízvezeték szerelési árak vonatkozásában is nagyon jó választás a TopVízGázFűtésszerelő.hu csapata.

Felhívtam őket, a szerelők 1 órán belül már a helyszínen is voltak. Azonnal megtalálták a probléma forrását: a próbaterem egyik oldalsó falában lévő régi vízcső törött el és emiatt öntötte el a víz a teljes helyiséget. Természetesen azonnal munkához is láttak. A falat kibontották és kivágták a sérült vezeték darabot. Nekem is megmutatták a bűnöst: közel 20 centiméteres repedés volt rajta. Elég békebeli darabnak tűnt, némelyik tilinkónk szerintem fiatalabb volt, mint a vízcső.

Közben a probléma hírére megérkezett pár klubtagunk is, akikkel közösen a kifolyt vizet eltávolítottuk. Közben a szerelők kicserélték a meghibásodott csövet. Proaktívak voltak, javaslatot tettek az egyik könyök idom és a hozzá kapcsolódó csatlakozó cseréjére is. Természetesen rájuk bíztam a döntést, látszódott rajtuk, hogy nagyon jól értenek a szakmájukhoz. Kicserélték a könyököt és megmutatták a régit. 1-2 év és újabb csőtörésünk lett volna. Helyette egy teljesen új idomot építettek be. Elmondták, hogy csak eredeti, gyári és jó minőségű alkatrészeket értékesítenek és szerelnek be. Ezekre 1 év garanciát vállalnak, de ez a döntésem alapján további évekkel meghosszabbítható.

A javítás befejezését követően rátértünk a piszkos anyagiakra. Illetve nem fogalmazok pontosan. Ugyanis a TopVízGázFűtésszerelő.hu szakemberei esetében csak tiszta anyagiakról beszélhetünk. Részletes és tételes ÁFA-s számlát kaptunk, amelyen minden felhasznált anyag ill. az elvégzett munka is feltüntetésre került. A klubhelyiség természetesen rendelkezik biztosítással, a bizonylat a biztosítóval történő korrekt elszámolás miatt is fontos volt.

A számla végösszege pedig a budapesti vízvezeték szerelési árak ismeretében is nagyon kedvező volt. Ráadásul a TopVízGázFűtésszerelő.hu szerelői garanciát is vállaltak az elvégzett munkára.

Összességben szerencsésen megúsztuk a csőtörést. Az értékes gyűjteményünk egyetlen darabja sem sérült meg javíthatatlanul ill. egyetlen eszközünk sem semmisült meg. Megkértem a vizes szakembereket, hogy egy későbbi alkalommal végezzenek egy komplett általános állapotfelmérést ill. a továbbiakban évente egyszer hívni fogom őket hibamegelőző karbantartásra is. Ennek során elsősorban a vizes berendezések csatlakozásait, tömítéseinek ellenőrzését szeretném rendszeresen elvégeztetni velük.

Nagyon örülök, hogy megtaláltuk a TopVízGázFűtésszerelő.hu csapatát, akik bebizonyították nekünk, hogy a jó minőségű és korrekt szakmunka nem feltétlenül drága, még a fővárosban sem.