Elkalandoztam tanulás közben: polírozó szettet vettem

Általános iskolában egyáltalán nem szerettem a történelmet. Egy dolog érdekelt csak: a második világháború, már akkor. De nagyon keveset tanultunk róla, érthető módon. Szerencsére a gimnáziumban már sokkal több minden megtudhattunk erről a nem is olyan rég történt eseményről. Talán ezért is kötöttem ki végül történelem szakon. Kezdetben hatalmas lelkesedéssel vettettem bele magam, hogy majd én történész leszek, régészettel is foglalkozom majd, és csodás dolgokat fogok a világ elé tárni. De teljesen más volt, amit nyújtott ez a szak, mint az elképzeléseim. Persze, ez nem a szak hibája, én dédelgettem hiú ábrándokat, úgyhogy nem lettem történész.

De egy dolgot mégis köszönhetek a számomra unalmas tananyagnak: egy vizsgára készültem, az anyagnál pedig még a semmi is érdekesebb lett volna, úgyhogy elkezdtem polírozó szett után nézni a kis autómhoz. Így bukkantam rá egy szuper webshopra, ahol mindenféle autókhoz szükséges “hozzávaló” közül tudtam válogatni. Az olajwebshop.hu-n lehet venni a polírozó szettek mellett, motorolajat, fékolajat, gyertyákat, fagyálló folyadékot, és még sorolhatnám mennyi mindent.

De engem ugye a polírozó szett kínálata érdekelt, de fogalmam sem volt, hogyan válasszak. Szerencsére az oldalon lehet szűkíteni a találatokat például kiszerelés alapján is. Találtam több csomagot is, kisebbet, nagyobbat, de a legnagyobb mellett tettem le végül a voksom. Ez egy Sonax márkájú polírozó szett, amiről korábban már nagyon sok jó dolgot hallottam, így nem volt meglepő, hogy rábukkantam ebben a webshopban. Amikor rákattintottam és megnéztem, hogy pontosan mit tartalmaz, ledöbbentem. Az árban (nagyon olcsó volt, nyolcezer forint körül), benne volt egy polírozó wax, illetve egy fényességet biztosító wax, egy ehhez szükséges speciális szivacs, és még mikroszálas törlőkendő is a szett része, ráadásul nem is egy, hanem rögtön két darab! Ho-hó, gondoltam magamban, ez aztán a szuper vétel! Már csak azért is, mert így nem kell azon fáradoznom, hogy külön-külön szerezzek be minden szükséges eszközt, mert ez az egy csomag, mindent tartalmaz, ami a polírozáshoz szükséges.

Persze, akinek nincs szüksége kiegészítőkre, annak sem kell aggódnia, mert lehet kapni simán csak ápolószert, nem kell megvásárolni egy komplett szettet, de én nagyon örültem, hogy találtam. Ismeretlen volt számomra maga a márka is, de nem féltem tőle, mert 30 napos elégedettségi garancia van érvényben az olajwebshopnál. Sosem éreztem még ilyen kockázatmentesnek az internetes vásárlást.

Már csak azt kellett eldöntenem, hogy melyik üzletbe rendeljem be – mert bizony, ilyet is lehet, hogy az üzletbe kérem, és így, nem kell fizetni szállítási költséget. Azért volt nehéz kérdés, mert négy üzletük is van Budapest különböző kerületeiben, és igazából, mivel én gyakorlatilag Budapest közepén lakom, teljesen mindegy volt, nagyjából azonos távolságra van tőlem az összes. Található üzletük:

  • a IV. kerületben, a Munkásotthon utcában,
  • a III. kerületben, a Hévízi úton,
  • a X. kerületben, a Gyömrői úton, és van még egy a
  • XI. kerületben, ez Etele úton.

Végül úgy döntöttem, hogy inkább egy benzinkúti csomagpontra kérem – igen, ezt is lehet -, mert a kiszállítás így is ingyenes, és ráadásul bármikor átvehetem, akár éjfélkor is, hiszen a benzinkutak általában nyitva vannak ilyenkor is. Köszi olajwebshop, és a polírozó szett miatt is ezer hála!