Olyan régóta rendelem innen a tintapatront, hogy az már történelem

A nyomtatoalkatresz.hu/patron oldal a mi családunkban meglehetősen történelmi oldalnak számít már, hiszen olyan régóta ez a forrása a családi nyomtató tintapatronjainak, mióta kb. létezik egyáltalán.

Sokféle módon lehet a történelemre és a hagyományra gondolni. Persze van ennek egy bővebb, konzervatívabb értelemben vett egyszerű értelmezése. Ekkora mondjuk leginkább a gimis töri könyvek oldalai jelennek meg előttem és mindenféle olyan évszám, amit valójában soha nem tudtam megjegyezni, maximum a padban nyitva hagyott füzetből kipuskázni. Vannak viszont olyan modern értelmezésben vett hagyományok és “élő történelem”, amik ennél sokkal inkább kézzelfoghatók és a mindennapokban is hasznosak.

Így például – ahogyan azt már a bevezetőben is írtam – nálunk az lett hagyománnyá, vagy tetszés szerint történelemmé, hogy milyen régóta rendelünk a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalról tintapatront és tonert. Egészen alternatív értelmezése ezeknek az alapvetően más kontextusban használatos szavaknak, de tényleg arról van szó, hogy ez már teljesen beépült a rutinunkba és eszünkbe sem jutna máshová kattintani, ha kifogy a patron.

A nyomtatoalkatresz.hu egy olyan weboldal, ahonnan rengetegféle márkát és típust be lehet szerezni a tintapatronokból és tonerekből egyaránt, sőt még néhány más témakörbe vágó terméket is forgalmaznak. Ennek megfelelően van például festékszalag és papír is a kínálatban – teljesen érthető módon. Akinek tintapatron kell, annak előbb-utóbb papírra is szüksége lesz.

Hogyha azt kérdezitek, miért ragaszkodunk ennyire ehhez a céghez, akkor a válasz nagyon egyszerű lesz: mert megéri. Egyrészt, mert minden terméket ingyen hoznak házhoz. Sok más üzlettel ellentétben teljesen mindegy, hogy mekkora összeg értékben rendelek tőlük termékeket, ettől függetlenül teljesen ingyen és bérmentve lesz a szállítás és nekem a kisujjamat se kell megmozdítanom érte. Ezzel már önmagában spórolunk 1-2 ezer forintot, mert nem a fővárosból rendeljük az eszközöket.

Ahogyan az a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalon is látszik, sokféle cég termékét forgalmazzák, így nagy eséllyel bele lehet trafálni, hogy lesz olyan eszközük raktáron, vagy rendelhető formában, amire nekünk szükségünk van. Ha kicsit közelebbről is megnézzük ezt az oldalt, akkor az is hamar szembetűnhet, hogy az egyes kategóriákon belül mégis milyen sokféle típushoz kapható tintapatron. Nem akarok itt nagy számdobálásokba bontakozni, de minden márka esetében bőséges a választék a patronokból.

De ha ez még nem volna elég, akkor arra is megvan a vásárló lehetősége, hogy az utángyártott termékek között válogasson. Ez nem mindegyik gyártó esetében jelent opciót, de ahol igen, ott bizony jelentős kedvezményeket lehet kiharcolni vele az egyébként meglehetősen drága nyomtatóalkatrészek között. Míg egy eredeti tintapatron nagyjából 7-10 ezer forint között kezdődhet, addig egy utángyártott termék ennél jóval kevesebbe kerülhet. Ami pedig ebből egyáltalán nem következik evidens módon, hogy annyival kevesebbet is bír, vagy hogy annyival silányabb minőségű. Egyáltalán nem erről van szó, sokkal inkább arról, hogy ott nem kell megfizetni a márkanevet, ténylegesen csak a terméket.

Mi többféle nyomtatóhoz is leteszteltük ezeket az utángyártott lehetőségeket. Összehasonlítva az eredetinek mondott termékekkel az volt az általános tapasztalatunk, hogy teljesen mindegy, hogy a nyomtatoalkatresz.hu/patron választékának melyik darabját rendeljük, minimális lesz a különbség az utángyártott és a márkás termék között. Ez a minimális különbség pedig jócskán visszajön árban, tehát bőven jobban járunk, ha a név nélküli eszközöket rendeljük meg nagyobb számban, mintha a menőből rendelnénk egyet vagy kettőt. Mióta erre rájöttünk, azóta csak az utángyártott darabokból rendelünk és tökéletesen működik mindegyik nyomtató és a nyomtatás is. Ha gondolkoznátok ilyesmi váltáson és van a nyomtatoalkatresz.hu kínálatában ilyen alternatíva, akkor jó szívvel ajánlom a kipróbálását!